boek_banner_roodIk heb kanker … en ik leef een goed, gelukkig en gezond leven!

In ‘Ik heb kanker … en ik leef een goed, gelukkig en gezond leven’ maakt Peter Kapitein – zelf enkele jaren geleden gediagnosticeerd met lymfklierkanker – duidelijk hoe je een vreselijke boodschap een positieve en optimistische wending kunt geven. Hoe je niet bij de pakken neer gaat zitten, maar het heft in eigen hand neemt en goed, gelukkig en gezond leeft met kanker.

In zijn boek beschrijft Peter waar iemand mee te maken krijgt als je moet leven en samenleven met iemand met kanker. Steeds vanuit een andere invalshoek beschrijft hij welke impact de diagnose kanker op iemand heeft. Niet alleen op de patiënt zelf, maar ook op zijn eigen omgeving, zijn relatie, zijn familie en zijn werk. Het is zijn manier van leven met kanker, maar zijn optimisme en doorzettingsvermogen is ook van toepassing op het leven van vele anderen met deze afschuwelijke ziekte.

Peter Kapitein is een van de initiatiefnemers van de Stichting Alpe d’HuZes. Wat begon als een initiatief van 66 fanatieke wielrenners die op één dag – 6 juni 2006 – 6 keer de Alpe d’Huez wilden bedwingen, is uitgegroeid tot een mega-evenement waarmee in zeven jaar ruim 100 miljoen euro voor kankeronderzoek bij elkaar is gebracht. Peter heeft zelf – ondanks het feit dat hij kanker heeft (of misschien wel dankzij het feit dat hij kanker heeft) – inmiddels 7 keer deze enorme prestatie volbracht.

De opbrengsten van dit boek komen ten goede aan de stichting Inspire2Live. Klik hier om het boek te bestellen via Karakter Uitgevers.

Van Peter’s boek bestel je er altijd twee: één voor je zelf en één voor iemand anders.